Info

Från och med vecka 13 blir det en förändring i schemat. På grund av att det varit lite rörigt på idrotten har jag tillsammans med rektor och Gabi beslutat att dela klassen på idrottslektionerna. Detta innebär att killarna har idrott (med idrottskläder) på tisdagar med Gabi och utelek/aktivitet på onsdagar med Monika. Tjejerna har utelek/aktivitet med Monika på tisdagar och idrott (med idrottskläder) med Gabi på onsdagar.

Vi kör så några veckor framåt, gör en utvärdering och informerar om det blir några förändringar.

Passar också på att meddela att det också är en förändring vad gäller NTA. Hasse kommer inte att vara i klassen utan jag tar den lektionen själv.

Mvh

Veronie

Vecka 50 och 51

Torsdag den 11 december kommer vi att gå till Adventskyrkan på julvandring. Julvandringen är ett samarbete mellan Svenska kyrkan, Saronkyrkan och Missionskyrkan och är en del av vår religionsundervisning. Den här dagen äter vi också jullunch med våra faddrar.

Fredag 13/12 är det Luciafirande för eleverna på skolan och det är Stocksätterskolans treor som står för Luciatåget.

Onsdag 17/12 är det bad och den dagen har också Veronie semester. Gabi och Monika tar hand om klassen.

Fredag den 19 december är det julavslutning med traditionellt julspel i Adventskyrkan. Efteråt går vi tillsammans tillbaka till skolan och önskar varandra en GOD JUL och ett härligt jullov.

Vi ses igen måndagen den 12 januari kl 8.15 som vanligt i klassrummet.

***********************************************************************************************

På fredag den 7 november är det simkoll för årskurs 1. Vi går till Alléhallen på morgonen och är tillbaka på skolan till lunch. Det blir Monika och Inger Pettersson som följer med barnen. Veronie arbetar med andra arbetsuppgifter den dagen.

Utvecklingssamtal

Efter novemberlovet kommer utvecklingssamtalen att dra i gång. Alla elever får en lapp med tider att fylla i och jag ber er fylla i så många tider som möjligt. När jag fått in alla lappar sammanställer jag tiderna och ni får hem er tid för utvecklingssamtalet.

Registrera er på Edwise innan för att ta del av omdömen mm. Via följande länk kan ni ansöka om vårdnadshavarkonto. Ansök här!

 

Biblioteket

Alla elever fick låna två böcker var och ni får själva lämna tillbaka dem till biblioteket efter ca fyra veckor. Lapp med senaste-datum finns i en av böckerna.

 

Vecka 37

Nu är vi fotograferade och korten kommer hem till er. De elever som var frånvarande får omfotografering på måndag 15/9.

Vi är i full gång med paddorna och det är jättekul! Vi skriver i par och enskilt och lär oss genom appar.

Ni har säkert sett era barns läxor och vi vill att ni är delaktiga och stöder dem i deras läxarbete.

Eftersom det är val på söndag så har vi pratat om demokrati och om hur och varför man röstar. Treorna har varit hos oss och presenterat sina egna partier och sedan har ettorna fått rösta på vilket parti de tyckte hade de bästa idéerna.

På onsdag 17/9 är det den årliga Skoljoggen. Vi kommer som vanligt att springa spåret tillsammans med övriga klasser på skolan.

Fredagen den 19/9 är det KUT-dag för lärarna och eleverna har lovdag. Fritids har öppet.

Tänk på att det börjar bli kyligt och ibland blött så era barn behöver varma kläder och regnkläder. Vi är ute alla raster och en hel del lektioner.

Trevlig helg!

Tina & Veronie

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Hej!

Nu har vi gått tillsammans en hel vecka och vi är i full färd med att bekanta oss med varandra. Mycket är redan bekant för eleverna men det är också en hel del nytt att vänja sig vid. Vi har redan startat upp vårt första tema “Vem är jag?” och vi börjar med att gå hemma-hos-promenader och fotografera eleverna utanför porten. Det blir en hel del promenerande. På musiken är de båda grupperna blandade och på så vis får vi en stund med halvklasser. Så här i början av terminen kommer idrotten att vara utomhus så tänk på att skicka med passande kläder för det.

Vi vill också passa på att upplysa om att bilder av olika slag, Pokemon, hockeybilder eller liknande får ni behålla hemma. De skapar en massa oro och konflikter.

På gång:

  • onsdag 27/8 är det bad för Tinas klass.
  • onsdag 3/9 är det bad för Veronies klass.
  • elevfotografering är måndag 8/9.
  • Föräldramöte kl 18.00 måndag 8/9, inbjudan kommer.
  • Aktivitetsdag fredag 12/9, mer info kommer.
  • Skoljoggen onsdag 17/9.

Som vi skrev i välkomstbrevet kommer ni att få den mesta informationen på våra klassbloggar. Finns det annat önskemål ta kontakt med respektive klasslärare.

Tinas Ettor http://www.stocksätterskolan2.se 

Veronies Ettor http://www.veronies.se

Tina & Veronie

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

På väg mot nya mål…

Translate »
snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake